top of page
  • lichaamswijs-coach

"We are human beings, not human doings." - Dalai Lama"We are human beings, not human doings." zei de Dalai Lama.

Een heel bekende quote die bij de meeste mensen wel weerklank vindt. 


Vaak verheffen we in gedachten en op social media dit 'zijn' dan tot een ontspannen, meditatieve staat, een glimlach zoals die van de Dalai Lama, ongeacht wat we te doen hebben of er op ons pad komt. Maar in werkelijkheid is het vaak rommelig, ongemakkelijk of zelfs pijnlijk, maar op zijn minst onwennig om te zijn met wat er is. 


We vergeten dat werkelijk ontvangen, je openen voor wat er is ook een enorme klus kan zijn. Omdat wij als mensen nou eenmaal pijn vermijdende wezens zijn (vreugde toelaten is voor veel van ons overigens ook niet perse gemakkelijk..), maar ook omdat de meesten van ons het simpelweg niet geleerd hebben, er niet op durven vertrouwen of de veiligheid in onszelf missen om toe te laten. Omdat er veel (zelf)veroordeling zit op dat wat in de schaduw ligt of we zijn bang voor de gevolgen als we écht ons hart gaan volgen. 


Tot slot speelt ook een belangrijke rol dat we het als maatschappij wel belangrijk lijken te vinden (gelukkig steeds meer), maar er verrekte weinig ruimte voor maken en elkaar er weinig openlijk in steunen.

Dus delen we onze dag, tijd, (werk)agenda en aandacht in op basis van wat we te doen hebben, zonder dat waar we mee hebben te zíjn een plek te gunnen. Er is nog een mooie uitspraak: 'Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen.' In het volbouwen van onze tijd en aandacht met 'doen' kunnen we het fluisteren van ons 'zijn' gemakkelijk verliezen. En denderen we heen over wat ons hart en onze ziel ons via ons lichaam al zo mooi en wijs toefluisteren. 


Wil jij luisteren naar het fluisteren? Neem er vandaag geregeld even de tijd voor. 


Wil je daar ondersteuning bij? Ik begeleid je er graag bij! 


In individuele sessies, of bij fluisteringen rondom werk met de BeZINningsdag die ik geef samen met ervaren loopbaancoach Rosalien Mombarg. Een gratis en vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk. 


Ik wens je een mooie dag!


Liefs,

Roos


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page