top of page

LICHAAMSGERICHTE COACHING

Vanbinnenweetjealles.png

We zoeken vaak de antwoorden in (verhalen over) het verleden en de toekomst. Maar de sleutel ligt in het nu. In hoe je nu voelt, hoe je nu reageert. In het werkelijk ontvangen en doorvoelen van wat er is, ontstaat de ruimte voor het antwoord om jou te vinden. 

Hoe werkt het?

We beginnen met een korte intake. Zo komen we wat meer van elkaar te weten en kun je me vertellen waar je voor komt. We formuleren samen een doel. Wat is er veranderd in jou en in jouw leven als dat doel gehaald is?

Dan gaan we samen op weg met behulp van o.a. energetisch lichaamswerk, aanraking, ademwerk, innerlijk kind werk en expressie. Zittend op een stoel, liggend op de behandeltafel of staand in de ruimte. Aanraking kan erg ondersteunend werken, maar alleen als je dat zelf wil en in tegenstelling tot sommige andere lichaamsgerichte therapieën, altijd met kleren aan.

We stemmen samen af op wat bij jou, je vraag en het moment past.

 

We werken met wat jij van binnen waarneemt. Zo leer je bewust te worden van de signalen die jouw lichaam je geeft en er betekenis aan te geven. Ik nodig je uit om eerlijk én mild en liefdevol naar jezelf te zijn. Alles wat er gehoord, gezien en gevoeld wil worden is welkom. We onderzoeken wat er in de onderstroom aanwezig is. Wat je nu hindert en wat aan de oorsprong ligt van jouw ervaringen in het dagelijkse leven. Ervaringen of overtuigingen uit het verleden bijvoorbeeld, die nu nog steeds (gedeeltelijk) jouw levensenergie blokkeren en zo de dynamiek bepalen. De impact hiervan is voelbaar in jouw lichaam. Tijdens de sessies gaan we hier op onderzoek uit. 

Door dat te begeleiden en een bedding te geven, krijg je inzicht in je patronen. Waarom je voelt of reageert zoals je doet. Het geeft gelegenheid te helen wat aan de basis van die patronen ligt. Je voelt je weer één geheel, de energie kan weer stromen. Je bent meer jezelf en verstaat jezelf beter. Dat geeft ruimte en vrijheid! 

En weet je wat het magische is? Dat komt allemaal uit jou. Ik help je alleen maar om te luisteren, te ontvangen, te dragen, te transformeren. Zodat je met vertrouwen, vreugde en (zelf)liefde je pad kan vervolgen.

Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden en zal zichzelf opnieuw verstaan. En leven bloot en onomwonden, aan niets of niemand meer ten prooi en zo verbonden.

De maskermaker.

Innerlijk kompas

Door het luisteren naar je lichaam vergroot je jouw lichaamsbewustzijn. Je komt weer in contact met je gevoel, je behoeften, je verlangens, jouw innerlijke weten en jouw kracht. Een verbeterd innerlijk kompas zorgt voor meer richting, vertrouwen, verwondering, liefde en levensvreugde. Zo kun jij beter voor jezelf zorgen, en ben je vanuit jouw kracht en unieke gaven betekenisvol voor anderen.

Vrij en veilig

Helemaal vrij jezelf zijn, met alles wat er is, kan heel kwetsbaar en spannend zijn en vraagt ook moed. In mijn praktijk schep ik een veilige omgeving waarin we samen kunnen onderzoeken. Je bent welkom met alles wat er is. Zonder oordeel, warm, liefdevol, bemoedigend en helder loop ik graag een stukje mee.

NB: Naast lichaamsgericht coach ben ik ook yogadocent. Wanneer je daar affiniteit mee hebt, kunnen we ook yoga (houdingen, yogafilosofie en/of chakrapsychologie) inzetten in de begeleiding.

bottom of page