top of page

CURSUS CHAKRAPSYCHOLOGIE

Op ontdekkingsreis door jezelf

Ben je klaar om op ontdekkingsreis te gaan door jezelf? Wil je meer weten en ervaren hoe jouw lichaam jouw bewustzijn spiegelt? Ik neem je graag mee op reis door de chakra's!

 

Jouw lijf drukt uit wie je bent, wat je hebt ervaren in jouw leven en hoe je in de wereld bent. Dat wordt duidelijk zichtbaar en voelbaar in o.a. hoe je beweegt, waar je spanning verzamelt, hoe je ademt, waar je energie ervaart of juist een gebrek daaraan. 

Aan de hand van de chakrapsychologie, yoga en oefeningen leer je in deze cursus jouw lichaam en adem nog beter kennen en je ontdekt hoe jouw lichaam jouw bewustzijn spiegelt.

Deze oeroude, diep doorleefde kennis ligt zo dicht bij de kern van ons Zijn dat zij ons verbindt met onszelf in alle facetten van ons bewustzijn en onszelf als verbonden geheel. Je krijgt kennis aangeboden, gaat ervaren hoe dit is voor jou en doet eigen inzichten op. Dit proces van openen en verbinden geeft je toegang tot de diepe wijsheid van jouw eigen lijf, jouw innerlijke waarheid en innerlijk kompas. Het is verder ook een heel praktisch pad. Je gaat zien wat jouw lichaam je toont en hoe je daarmee kunt werken en jezelf kunt ondersteunen d.m.v. yoga, adem en andere oefeningen.  

Wat?

Een ervaringsgerichte cursus chakrapsychologie. 

Tien bijeenkomsten van 3 uur over een periode van 8 maanden

Kennis over de chakra's in relatie tot het lichaam, adem en bewustzijn

Ervaren door middel van yoga - adem - meditatie - mantra - en andere oefeningen

Een kleine groep van maximaal 8 personen

Op een prachtige locatie perfect geschikt om je dieper met jezelf te verbinden

Voor wie?
Voor iedereen die zichzelf beter wil leren verstaan en de verbinding met zichzelf wil verdiepen.
Voor wie op ontdekkingstocht wil in zichzelf, geïnteresseerd is in de chakrafilosofie, yoga en/of de relatie tussen lichaam en bewustzijn. Voor iedereen die zich geroepen voelt om mee te doen.


Je hoeft niet perse ervaring te hebben met yoga om mee te kunnen doen. Enige vertrouwdheid met je eigen lichaam is wel fijn om het optimale uit de cursus te halen. Twijfel je? We kunnen altijd even bellen. 

1.png
Ganesh
kampvuur

'Knowing yourself is the beginning of all wisdom.'
Aristotle

Wat kun je verwachten?

 • We ontmoeten elkaar eens per drie weken (vakantieperioden niet meegerekend) op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur

 • Introductie in het chakrasysteem, gekoppeld aan de wervelkolom en de rest van het lichaam, leeftijd/levensfase, elementen, bewustzijnsontwikkeling.

 • Inhoudelijke teaching per chakra.

 • Online intro per chakra (ongeveer 15 minuten) voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst. Te bekijken op een moment dat het jou uitkomt in de week voorafgaand aan het samenzijn. Zo starten we met dezelfde voorkennis en kunnen we tijdens de bijeenkomsten de diepte in.

 • Jij bent in de natuur en de natuur is in jou: de relatie tussen de chakra’s en de elementen. 

 • Yogales, incl. meditatie en ademoefeningen afgestemd op het chakra dat wordt behandeld. 

 • Mantra’s & Yantra's behorende bij de chakra’s.

 • Uitwisseling en delen van ervaringen. Verbinden vanuit eigen ruimte en eigenheid; de verbinding met jezelf is de basis. Vanuit daar is er de verbinding met elkaar. Puur en zuiver.

 • Per chakra verschillende beoefeningen voor thuis (optioneel)

 • Aftasten van de wervelkolom op straling vanuit de chakra's, in een persoonlijke sessie van ongeveer 30 minuten (optioneel en inbegrepen in de prijs). Dit heeft nadrukkelijk niet als doel een soort 'diagnose' te geven van openingen en/of blokkades in de chakra's! Tijdens het aftasten ontstaat een ontmoeting tussen jou en mij waarin een ervaring kan ontstaan bij ons beide of een van ons. Die ervaring kan helderheid geven over de toegankelijkheid en/of persoonlijke thematiek op het niveau van een of meerdere chakra's. Bovendien kan het de doorstroming van energie door de wervelkolom bevorderen.

 • Een prachtige plek, omringd door de elementen. De elementen spelen een belangrijke rol in de chakrapsychologie en ons daarmee omringen geeft extra diepte. Het hele terrein heeft een heel fijne energie en is perfect geschikt om je eens per drie weken dieper met jezelf te verbinden.

 • Thee met lekkers.

 • Een kleine groep met maximaal 8 deelnemers

 • Doordat we regelmatig samenkomen met een vaste groep over de duur van een aantal maanden krijgt wat je opdoet gelijk bedding en enige continuïteit. Zo neem je dit gemakkelijker mee je dagelijkse leven in. 

 • In de weken tussen de bijeenkomsten door ben ik beschikbaar voor vragen die niet kunnen wachten tot de volgende bijeenkomst. Via mail of WhatsApp.

 • Intake per telefoon of videobellen van 15 a 30 minuten. We leren elkaar alvast een beetje kennen, jij kunt vragen stellen en ik krijg wat meer informatie over waar je op hoopt en waar je staat. Dat kan ik gebruiken in het finetunen van de cursus op de groep deelnemers. 

image4.jpeg
image0_edited.jpg

De cursus vind plaats in een yurt bij De Kievitshof in Heumen. We zijn daar omringd door de elementen, die een belangrijke rol spelen in de chakrafilosofie. Het is een prachtige plek met een heel fijne energie.

Een cadeau om eens per drie weken te mogen zijn. 

image8.jpeg

Je gaat zo diep als je wil. 

Tijdens de samenkomsten ga je hoe dan ook kennis, ervaring en inzicht opdoen in jezelf, de chakra's, bewustzijnsontwikkeling en daarmee (jouw blik op) het leven zelf. Door de insteek van de cursus is dat een zeer persoonlijke ervaring. 
Na elke bijeenkomst reik ik een scala aan oefeningen aan voor thuis. Op die manier kun je je nog dieper verbinden met de energie van de chakra’s en jouw persoonlijke thema’s en/of jezelf ondersteunen. Dit is geheel optioneel en persoonlijk. Jij bepaalt of en welke oefeningen je doet. Ik denk en voel zo nodig uiteraard graag met je mee.

Wanneer je op ontdekkingstocht gaat door jouw eigen lijf en bewustzijn, komen er soms dingen boven die eerder onder de oppervlakte schuil gingen. Misschien kom je bij de oorsprong van patronen die je niet langer dienen, ontstaat er een drive om dingen anders te gaan doen, of komt emotie vrij die je eerder hebt onderdrukt omdat er onvoldoende ruimte of veiligheid voor was. Dat kan een kwetsbaar proces zijn en dit is dan ook een van de redenen waarom het zo fijn is dat we als groep een tijdje met elkaar samen reizen. Door de fijne omhullende plek, de kleine groep en afgestemde begeleiding kun je rekenen op een veilige setting om op onderzoek uit te gaan. Ruimte te geven aan wat er is en/of je ervaring te delen in verbinding met anderen (als je dat wil) kan op zichzelf al heel verhelderend en helend zijn. Uiteraard denk en voel ik ook mee met wat er gebeurt en gedeeld wordt in de groep. 
Mocht je behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding bij wat je tegenkomt, ook dan denk en voel ik graag met je mee wat voor jou het meest dienend is. Als dat bij mij in mijn praktijk is, ben je vanzelfsprekend van harte welkom.

Why do you run around looking for the truth?
Be still and there it is. In the mountain, in the pine,
in yourself.

Lao Tzu

Inzicht in de chakra's heeft mij gebracht dat ik veel dichter bij mezelf ben gekomen en gemakkelijker kan blijven. Het heeft me dieper inzicht gegeven in wie ik ben, mijn binnenwereld, hoe ik omga met mezelf, hoe ik de wereld om me heen ervaar en daarop reageer. Het heeft de relatie die ik heb met mijn lijf als mijn eigen veilige haven en kompas verbeterd en verdiept.
Ik gun jou van harte hetzelfde! Wees welkom!

Praktische informatie

Data (alle in 2024):

19 april

17 mei

7 juni

21 juni

30 augustus

 


 

20 september

11 oktober

1 november

15 november

6 december

Locatie: De Kievitshof

           Vosseneindseweg 56

           6582 BR Heumen
           (vlak bij Nijmegen)

Kosten: 444,- incl. thee en lekkers.

Earlybird (tot 1 maart): 422,-
 

Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Neem daarvoor even contact met me op.

Tijden: 10.00 uur tot 13.00 uur

Inloop vanaf 9.30u, tijd voor een kopje thee en om even te landen.

bottom of page